ALICIA


"LA ESENCIA DE LA FANTASIA ESTRANSFORMAR LO REAL EN IMAGINARIO"


                         Ray HarryhausenLLIBRES I CONTES (LLIBRES D'IMAGINACIÓ)

Títol: Alícia al país de les meravelles
Autor: Lewis Carroll
Il:lustrador: Ignasi Blanch
Traducció: Àngel Burgas
Editorial: La Galera

Resum: El senyor Dodgson passeja en barca a les dues germanes Liddell. Els hi explica la història d'una nena anomenada Alícia, com una de les germanes. El resultat és que la nena del conte s'adorm sota d'un arbre i es desperta de sobte perquè un conill, que està mirant un rellotge, murmura que arriba tard...
Títol: Alícia al país de les meravelles
Il·lustrador: Javier Andrada
Traductor: Núria García
Adaptació: Begoña Uhagón
Editorial: La Galera


Resum: Alícia és una nena que veu un conill ben vestit que consulta un rellotge de butxaca i sembla que va amb pressa. Intrigada, el segueix i cau per un forat. La seva caiguda la portarà a un món fantàstic i estrany, en el què res sembla desentonar: un gat que apareix i desapareix, bolets i begudes d'efectes curiosíssims, una reina absolutament cruel... una tropa de personatges estrafalaris per emplenar un país de meravelles.Títol: Alícia al país de les meravelles
Autor: Lewis Carroll
Editorial: Barcanova

Resum: A la tardor de 1865 va aparèixer publicat el relat Alícia al país de les meravelles. Des del primer moment, es va convertir en un dels llibres més llegits del món. Lewis Carroll ens convida a viatjar de la mà duna nena, l ' Alícia, a un món inquietant i seductor. En aquest lloc màgic, tot és possible, i res no és com s ' espera que sigui. En el seu viatge imaginari, l ' Alícia coneixerà estranyes criatures que posaran a prova els seus sentiments i la seva curiositat: un Conill Blanc que consulta l ' hora, un Gat que somriu, una Reina de Cors cruelTítol: Alícia al país de les meravelles
Autor: Lewis Carroll
Il·lustrador: Roberto Maján
Editorial: Parramón


Resum: L'Alicia vivia el que somniava. El seu somni en el prodigiós "Pais de les Meravelles" l'explica per primera vegada Lewis Carroll fa molts anys i va entusiasmar al món sencer. I encara segueix sorprenent.... És un excepcional conte il.lustrat amb tres colors: negre, fucsia i metal·litzat plata per Roberto Maján.


Títol: Alícia al país de les meravelles
Autor: Lewis Carroll
Il·lustrador: Rébecca Dautremer
Traductor: Pau-Joan Hernández i Jordi Vidal
Adaptació: Sophie Koechlin
Editorial: Baula, 2011


Resum: Un llibre regal de gran format en edició de luxe, en el qual compta cada detall. El clàssic de Lewis Carroll amb els sempre extraordinaris dibuixos de Rébecca Dautremer, una de les il·lustradores més reconegudes en l’àmbit mundial. En definitiva, un nou i fascinant apropament a les fantàstiques aventures d’Alícia al país de les meravelles.


Títol: Alícia al país de les meravelles
Autor: Lewis Carroll i Richard Johnson
Il·lustrador: Richard Johnson
Adaptació: Libby Hamilton
Traducció: Maria Camps Anglada
Editorial: MacMillan

Resum: Viu les aventures de l'Alícia i els estranys personatges del País de les Meravelles a l'hora que desplegues els espectaculars pop-ups i escoltes com cau la nena pel forat, com es trenquen els vidres de l'hivernacle del Conill o com toquen la trompeta les cartes que fan d'escoltes de la Reina de Cors....

Títol: Les aventures d'Alícia al país de les meravelles
Autor: Lewis Carroll
Il·lustrador: José María Casanovas
Traductor: Jordi Vidal
Editorial: Teide, gener 2007

Resum: Relat sobre les aventures d’Alícia i el seu viatge a través d’un món de fantasia. Com és habitual en aquests casos, l’obra va molt més enllà de la simple història i inclou un gran nombre d’al•lusions satíriques a aspectes tan variats com la política en temps de Carroll, l’educació anglesa o els amics de l’autor. 


Títol: Alícia al país de les meravelles
Autor: Lewis Carroll
Il·lustrador: Lu ilustrado
Resum: Un petit llibre d'una col·lecció que combina text i 6 trencaclosques per a muntar, per fer més amena la lectura d'un conte de sempre, amb il·lustracions molt divertides.


Títol: Alícia al país de les meravelles


Autor: Lewis Carroll

Adaptació: Robert Sabuda

Editorial: Kókinos

Sinopsis: Alícia va somniar que s'encongia i es feia gran, va somniar amb personatges extranys i increïbles situacions, va somniar un País de les Meravelles. Però mai hagués somniat amb aquesta adaptació desplegable i extraordinària que bé es podria dir “Alícia al llibre de les meravelles.”


Titol: Alícia anotada

Autor: Lewis Carroll

Adaptació: Francisco Torres Oliver
Il·lustració: John Tenniel

Editorial: Akal
Sinopsis: La present edició és la més important realitzada fins la data, doncs a les dues obres mestres de Lewis Carroll i a les no menys magistrals il·lustracins de Tenniel, han vingut a unir-se les notes i comentaris de Martin Gardner. Títol: Aventures subterrànees d'Alícia
Autor: Lewis Carroll

Adaptació: José J. De Olañeta

Editorial: José J. De Olañeta

Sinopsis: Les aventures subterrànies d'Alicia (títol original en anglès Alice's Adventures Under Ground) és el títol que l'escriptor, matemàtic, lògic i sacerdot anglicà britànic Xerris Lutwidge Dodgson, sota el més conegut seudónimo Lewis Carroll, va utilitzar per a reunir les extravagantes històries explicades a un reverendo amic seu i a les tres germanes Liddell, durant un descans d'una excursió en pot pel riu Támesis. Les històries giraven al voltant d'Alicia, personatge presumiblement inspirat en Alice Liddell, segona de les tres germanes, que explicava amb deu anys d'edat quan les històries van ser relatades per primera vegada. El relat oral va ocórrer el 4 de juliol de 1862, mentre el grup prenia un descans durant el passeig a causa de la calor reinante, i es va refugiar algunes hores sota l'ombra d'uns almiares a prop de Godstow, a Anglaterra. Anys més tard, aquesta obra va ser la cimentación per a l'obra més famosa de Carroll, Les aventures d'Alicia en el país de les meravelles.

Títol: Les aventures d'Alícia al país de les meravelles

Autor: Lewis Carroll

Adaptació: Russell Ash

Il·lustrador: Robert Ingpen

Editorial: Blume


Sinopsis: Una preciosa nova edició que reuneix el text complet, a més de 70 màgiques il·lustracions del gualardonat artista Robert Ingpen. Inclou un assaig sobre aquest conte de l'especialista en història de la literatura Russell Ash.

Títol: Alícia en terra de meravelles

Autor: Lewis Carroll

Il·lustradora: Lola Anglada

Editorial: Joventut

Sinopsis: Editorial Joventut té el privilegi d'haver publicat la primera traducció en llengua catalana, feta pel poeta Josep Carner, l'any 1927.

Les il·lustracions de la Lola Anglada, són d'una gran bellesa i originalitat. Traslladen el personatge d'Alícia al paisatge mediterrani del Maresme, i les cartes angleses es converteixen en els seus dibuixos en la baralla espanyola, la qual cosa demostra fins a quin punt Alícia és un personatges universal.
Títol: Alícia  al país de les maravelles

AutorLewis Carroll

Editorial: Labutxaca

Any d'edició: 2009

Lloc d'edició: Barcelona


Sinopsi:  Somiant que segueix el Conill Blanc, Alícia entra a la seva llodriguera i hi descobreix un món on tot és possible, el país de les meravelles. La mescla magistral de somni i realitat d'aquesta novel·la excepcional permet construir un espai imaginari, ple d'animals fantàstics i d'objectes animats, on Lewis Carroll ataca les convencions socials mitjançant la sàtira i la caricatura.PEL·LÍCULES

-Pel·licula Disney (1951)

La història comença amb les lliçons d'història que Alicia rep per part de la seva germana major, a les quals aquesta no presta cap atenció. La nena juga amb la seva gata Diana i imagina com seria un món de la seva pròpia creació, quan cau dormida. Repentinamente veu un conill blanc amb jaqueta i rellotge, el que en un principi no li resulta estrany, però finalment surt en la seva recerca. El conill entra en una madriguera, Alicia ho segueix i cau en un forat. Així arriba al País de la Meravelles on es troba amb una sèrie de personatges molt estranys: l'ocell dodo, la llebre de març i el sombrerero boig, una oruga que fuma en pipa...i es veu involucrada en uns divertits esdeveniments com una festa de "no-aniversari" o un partit de croquet amb la malvada reina de cors. Finalment Alicia desperta al costat de la seva germana, la qual li diu que ja és hora de tornar a casa.

-Pel·licula "Alicia en el país de las maravillas" 1999

-Pel·licula Disney Tim Burton (2012)Aquesta nova adaptació d'Alícia es basa més en la segona obra de Carroll, 'A través del mirall', que no pas en la primera, i molt més popular, entrega del conte. De fet, la història de la pel·lícula és la del retorn de la jove Alícia al País de les Meravelles que va visitar quan era tan sols una nena per retrobar-se amb els seus amics d'infantesa: el Conill Blanc, el Senyor Morsa, el Fuster, la Liron, l'Eruga, el Gat de Cheshire, i per descomptat, el Barreter Boig.

La protagonista no recorda res ni ningú del seu primer viatge, però, arrossegada per l'entusiasme i la bogeria dels personatges que poblen aquells indrets, començarà la seva aventura. El seu destí no és altre que derrotar Iracunda, la malvada Reina Roja, i tornar la corona del País de les Meravelles a la Reina Blanca.
AUDIO-CONTES


OBRES D´ART


Aquesta escultura d´Alicia en el pais de les meravelles es troba a Central Park de New York i fou realitzada per José de Creeft i es veu a Alicia assentada sobre un bolet gegant durant una festa on ha convidat a tots els nens del món. L´escultor va incloure en la seva obra plaques amb l´inscripció de "The Jabberwocky" de Carroll en un cercle de granit rodejant 
 l´escultura.
ENLLAÇOS D´INTÈRES

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada