Contes d´animals


CONTES DE CONILLS


Títol: És hora de tornar a casa, Conillet

Autor: Emily Hawkins

Il·lustrador: John Butler

Editorial: Joventut

Any d’edició: 2010

Lloc: Barcelona

Al Conillet li feia molta por la foscor. Un dia va sortir a jugar amb el seu amic l'esquirol fins que es va fer fosc. Llavors, va trobar la petita guineu i també uns lirons, que jugaven enmig de la foscor. Com que ells no tenien por a la foscor, la por del Conillet també va desaparèixer! Finalment, l'òliva li va dir que els conillets no haurien de voltar de nit. I el Conillet va comprendre que ell, a la nit el que havia de fer era dormir!Títol: Quico

Autor: Guido Genechten

Il·lustrador: Guido Genechten

Editorial: Cruïlla

Any d'edició: Febrer 2000

Lloc d'edició: Barcelona

El Quico és un conillet que no li agrada la seva orella, perquè li penja i sempre està trist, perquè els altres conillets se’n riuen d’ell. Ell vol tenir les orelles com els seus amics, dretes i ben boniques. Per això, decideix posar-se diferents objectes perquè se li aguanti.
Però, l’orella continua com abans i ell decideix anar al metge perquè li curi. El senyor metge li diu que l’orella la té bé, que cada orella és diferent, que no n’hi ha dues d’iguals.
Un dia, els seus amics li pregunten quan farà algun truc amb l’orella i ell els hi diu que portin dues pastanagues i un tros de cordill. Un cop els conillets estan reunits, es lliguen una pastanaga a l’orella, i això fa que l’altra orella, els quedi penjant.
En Quico ja no es sent sol, sinó estimat pel seus amics i ben feliç de tenir l’orella que té.CONTES DE RATOLINS


Títol: Frederik

Autor: Leo Lionni

Any: 2005

Editorial: Kalandraka

Il.lustrador: Leo Lionni

Hi havia una vegada una família de ratolins que  recollia provisions per poder passar l'hivern, un dels components de la família anomenat Frederik no feia res . Els seus famíliars una mica empipats perquè no els ajudava li van preguntaven què feia, Frederik els responia sempre que ell recollia un altre tipus d'aprovisionament. Quan va arribar l'hivern i es van haver menjat tot el que havien aprovisionat se'ls va acabar les paraules degut al fred. Llavors es van recordar del aprovisionament que deia en Frederik que feia mentre ells feien la recolecta del menjar. Van preguntar-li tots al Frederik: què hi ha dels aprovisionaments??Llavors, en Frederik els va fer tancar els ulls i amb la imaginació els va portar a un viatge ple de colors, bon clima.... Ets un Poeta!, li van dir!!! Títol: El ratolí Pèrez

Autora: Enriqueta Capellades

Il·lustradora: Margarita Ruiz

Editorial: Combel

Any d’edició: 2000

Lloc: BarcelonaUn ratolí que vivia al graner d’un palau decidí fer-se un palau en aquest racó. Un dia, jugant amb el príncipet, li caigué una dent a aquest, el ratolí quedà encisat i pensà que bonic que quedaria el seu palau amb més dents com aquelles. El nen, per ajudar-lo, va fer un pregó perquè tots els nens deixessin les dents davall el llit, i el ratolí, a canvi, els deixaria un petit regal.CONTES D´ERUGUES

Títol: La pequeña oruga glotona 

Autor: Eric Carle
Editorial: KOKINOS
Any d'edició: 2008
Lloc d'edició: Madrid


La pequeña oruga glotona tiene un hambre terrible, tanto que el lunes se come una manzana, el martes dos peras, el miércoles tres ciruelas. ¿Sabes al final en que se va a convertir?. Este es un libro apropiado para los más pequeños ya que con su texto fácil de comprender y unas ilustraciones llenas de colorido logra captar su atención.CONTES DE GATS

Títol: ¿Has visto a mi gata?

Autor: Eric Carle

Editorial: Kókinos

Edició: 2011

Il.lustracions: Eric Carle

En aquest conte Eric Carle ens mostra la història d'un nen que va recorrent el món buscant a la seva gata desapareguda. Durant el viatge va coneixent diferents tipus de gats, tant silvestres com domèstics i finalment, descobreix que els seu gat té una sorpresa feliç per ell.

Títol : Miau

Autor : Antonio Rubio

Editorial: Kalandraka

Il·lustracions: Óscar Villán


Poema onomatopéyico para ser leído y recitado. Animales del entorno próximo se presentan a sí mismos maullando, relinchando, cacareando…Títol: Un gato de altamar

Autor: versión libre de Mercedes Rodrigué

Il·lustracionsGuido Genechten


Edició: 2008

Una historia senzilla que comença amb un gat que decideix escapar a terres llunyanes, però aquest inici és sol la punta del cabdill. Cada pàgina mostra un animal que en la il·lustració comparteix una part del cos amb l'animal següent, d'aquesta manera cada volta de pàgina sorprèn amb un nou personatge que es suma a l'aventura del gat.
CONTES DE COCODRILS


Títol: Feres Ferotges

AutorChris Wormell

Editorial: Joventut Àlbums il·lustrats

Any de l’edició: 2010

En Joan s’ha perdut al bosc, un bosc que la seva mare li ha dit que està ple de feres ferotges! Però les criatures que en Joan hi troba semblen molt amables amb ell, tot i que estan una mica preocupades per les feres ferotges que el nen els ha explicat que hi ha al bosc... Però llavors senten un rugit terrible... Qui pot ser? A partir de 5 anys. 


Títol: Cocodrilo Any de l’edició: 2005

Poema de colores para ser leído y recitado. Se inicia con un extravagante cocodrilo verde verde verde, que se sube en un baúl, que se sube en un castillo, que se sube ... . Títol: Què fa un cocodril per la nit?

Autors: Kathin Kiss, Emilio Urberuaga

Editorial: Kókinos.

Coco, és un cocodril al que li fan por els nens i nenes, i totes les nits va al parc a gronxar-se ell sol. Fins que un dia, una nena el descobreix, s'atansa i parla amb ell i es converteixen amb dos grans amics. Així Coco, aprèn que hi ha d'haver temps per a estar sol i temps per a compartir amb els teus amics.
CONTES D´ÀNECS


Títol: Diez patitos de goma

Autor: Eric Carle

Il·lustracions: Eric Carle

Editorial: Kókinos

Any de l’edició: 2007


En aquest llibre el que ens transmet l'autor, Eric Carle, és el com a partir d'una notícia que apareix ens els medis de comunicació pot arribar a ser un llibre ple d'impaginació. Aquest elegeix deu aneguets on cadascun d'ells després de sortir de la fàbrica i caure al mar passen diferents aventures. I, finalment, trobant relació amb el conte “L'Aneguet Lleig” troba una família i clicant sobre l'aneguet podem escolar la seva alegria d'haver-ne trobat una i no estar sol.


Conta-contes Ludoteca

Títol: Feres Ferotges


Editorial:  Joventut Àlbums il·lustrats

Any de l’edició: 2010

En Joan s’ha perdut al bosc, un bosc que la seva mare li ha dit que està ple de feres ferotges! Però les criatures que en Joan hi troba semblen molt amables amb ell, tot i que estan una mica preocupades per les feres ferotges que el nen els ha explicat que hi ha al bosc... Però llavors senten un rugit terrible... Qui pot ser? A partir de 5 anys. 


Títol: Orelles de papallona

Autor: Luisa Aguilar

Il·lustracions: André Neves

Traducció: Joan Barahona

Editorial: Kalandraka


La Clara és una nena molt forta i amb les idees molt clares. La seva mare ha aconseguit fer que no faci cas de les critiques proporcionant-li autoestima, imaginació i espontaneïtat. Tot això es crucial en aquest conte per fer front als infants que es riuen d’ ella.


Títol: El petit globus vermell

Autor e il·lustrador: Iela Mari

Editorial: Kalandraka

Un llibre excel·lent per compartir i afavorir l'intercanvi de sensacions i impressions. Mostra el viatge d’un globus vermell que surt de la boca d’un nen. El globus es transforma en una poma, una papallona, una flor i torna cap al nen convertit en un paraigües

Títol: Els colors de l'Àfrica

Autor: Anna Obiols

Editorial: Beascoa

Ens explica la història de l’Àfrica, una elefanteta que està trista perquè tot ho veu de color gris-verdós. Seguint els consells del seu amic, l’Ocell que Tot ho veu i Tot ho sent, marxa a buscar la felicitat. En el seu viatge anirà ficant en pots de vidre tot allò que la fa més feliç, que no és altra cosa que els colors que donaran llum i alegria a l’Àfrica i els seus amics. Al final l'Àfrica acabarà pintant tot el seu voltant amb diferents colors per evitar tornar-ho a veure tot de color gris.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada